Kooste nro. 2 NIH-konferenssistaNational Institutes of Health (NIH) järjesti ME/CFS-konferenssin 4.-5.4.2019. Konferenssissa oli kansainvälisiä huippututkijoita kertomassa uusimpia uutisia ME/CFS:tä sekä muista sairauksista, jotka liittyvät usein ME/CFS:ään.

Koosteiden kuvat eivät ole kovin hyvälaatuisia, koska ovat kuvakaappauksia. Pahoittelut siitä.


Julia Oh, Ph.D

Julia Ohsta voit lukea lisää täältä.

ME/CFS-potilaiden suoliston mikrobikanta eroaa terveistä butyraattien tuottajien ja prevotellan osalta, niitä vähemmän eivätkä kasva ja lisäänny kuten pitäisi.

Suoliston mikrobikanta, onko tulehdustila syy vai seuraus? Ero terveisiin on kuitenkin selvä.

Mikä ajaa tulehdustilaa suolistossa? MAIT-solut, ne ovat erittäin tulehduksellisia soluja ja niitä löytyy suuria määriä ME/CFS:sä. MAIT-soluja löytyy myös muista tulehdus sairauksista.

He etsivät eri bakteeri lajeja, jotka saattavat aktivoida nämä solut ME/CFS. He ovat löytäneet monenlaisia lajeja.Ron Davis, Ph.D

Ron Davis on kiinnostunut ME/CFS:stä, koska hänen oma poikansa sairastaa ME/CFS-sairautta. Ron Davista voit lukea lisää täältä.

Ron kertoi, että kaikilla ME/CFS-potilailla on IDO2-geenin mutaatio. Vaikka tämä on yleinen mutaatio muutenkin, niin se vaikuttaa immuunipuolustukseen. Muuttaako se L-tryptofaanin serotoniiniksi, tryptofaaniansa?

ME/CFS-potilaat eivät parane, koska ovat pudonneet "ansaan" josta ei pääse ylös enää. Ron epäilee tryptofaania tai tyrosiinia. Dendriittisolut, joita on aivorungossa, suolistossa ja immuunijärjestelmässä, sopisivat, mutta ovatko ne vastaus?

MAHDOLLINEN DIAGNOSTINEN TESTI: 
Nanoneula 
Se olisi halpa ja kaupalliseen tuotantoon sopiva diagnostinen testi. ME/CFS-potilaiden immuunisolut eivät selviä edes suolasta, impedanssi muuttuu. Tutkimustulokset julkaistaan pian.

ME/CFS-potilaiden plasma sairastuttaa terveiden ihmisten veren. Mitä plasmassa on? Patogeeni? Sytokiinejä? Eivät ole vielä löytäneet. Naviaux'n tutkima Copaxone ja mitokondrion korjaava lääke muuttivat signaalit.

Yksi tutkimusryhmä katsoi myös matalaa seleeniä ME/CFS-potilailla. Hiusnäytteen oli lähettänyt myös suomalainen potilas. Korkeat raskasmetalliarvot selittämässä oireita?NANONEULAN TESTITULOKSIA


Jarred Younger, Ph.D

Jarred Youngersta voit lukea lisää täältä.

Magneettiresonanssi spektometrillä eli MRS:llä voidaan nähdä, että ME/CFS-potilaiden aivoissa on kolme kertaa enemmän laktaattia kuin terveillä. Aiheesta on julkaistu tutkimus.
Michael VanElzakker, Ph.D

Michael VanElzakkersta voit lukea lisää täältä.

VanElzakker uskoo, että aivojen tulehdus on ratkaiseva ME/CFS:sä. Hän selittää, että veri-aivo este ei ole tiivis. Lopuksi hän esittelee joitakin alustavia tietoja. Kuvauksissa on löytynyt perivaskulaarinen tila, joita ei pitäisi olla siellä ja ja merkittävä perfuusio liikunta-testin jälkeen.
Koosteiden kuvat eivät ole kovin hyvälaatuisia, koska ovat kuvakaappauksia. Pahoittelut siitä.
Kooste nro. 1 löytyy täältä.


Tekstit ovat Cort Johnsonin ja ME/CFS-kanavan Twitter-tileiltä.